A diszlexia előnyei

Nézzünk egy példát. Albert Einstein három évesen még nem tudott beszélni, és az iskolában sem úgy teljesített, hogy bárki azt gondolta volna róla, hogy Nobel-díjat nyer majd.

A megkésett beszédfejlődése mellett a kis Albert rendkívül muzikális volt. Édesanyja énekelt neki, és így az éneken keresztül tanult meg beszélni. Édesanyja nem a hiányzó területre koncentrált, hanem arra, melyik az a terület, amire támaszkodhat.

A fejlődés mindig az erősségeken keresztül sikeres. A gyenge oldal is így kompenzálható, és az akadályok így csökkenthetők.

Albert Einstein muzikalitása már korán mutatta a jobb agyfélteke erősebb működését. Beszédkésése viszont a másik terület gyengeségét. Az énekkel az édesanyja lényegében a két agyfélteke közötti kapcsolatot erősítette meg. Ezzel egy életre szóló lehetőséget adott a fiának.

einstein-1894_approx-young.jpg

A téri-vizuális gondolkodás mindig nagy szerepet játszott Einstein ötleteiben, de képes volt elemző gondolkodásra is. Amikor gondolkodni akart, elővette hegedűjét.

A zene az idegrendszeri harmónia, együttműködés erősítésének egyik legjobb eszköze.

A híres diszlexiások élete és gondolatai utakat mutathatnak másoknak is, hogyan lehet megküzdeni a nehézségekkel.

Például: Idézetek híres diszlexiásoktól

Nem csak híres diszlexiások lehetnek példái a megoldásoknak és a megküzdés különböző módjainak. Mindegyikünk szolgálhat ötletekkel a többiek számára.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.