Gyarmathy Éva Prima díjas lett :)

Képtalálat a következőre: „prima díj”

A 30 kiválóság között olyan művészek, sportolók és a tudományos élet, a népművelés, oktatás és a sajtóképviselői szerepelnek, akik munkásságukkal kiérdemelték a legkiválóbbaknak járó elismerést. Minden kategóriában három kiválóság kap helyet, az egyes kategóriák legjobbjait ugyancsak a kuratórium fogja kiválasztani, akik megkapják a Primissima címet.

A „Magyar oktatás és köznevelés” kategóriában jelölésre került és Prima díjat kapott Dr. Gyarmathy Éva, klinikai és nevelés lélektani szakpszichológus, az Óbudai Egyetem Trefort Ágoston Mérnökpedagógiai Központjának munkatársa.

Dr. Gyarmathy Éva az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szerzett pszichológusi, majd nevelés lélektani szakpszichológusi diplomát. 1999-től a Magyar Tudományos Akadémia Pszichológiai Kutatóintézetének tudományos főmunkatársa. Megalakította a Serdülő és Felnőtt Diszlexia Központot, a Sajátos Nevelési Igényű Tehetségeket Segítő Tanácsot. Fő kutatási területe a tehetség, tanulási zavarok, hiperaktivitás, figyelemzavar és a különböző személyiségzavarok. Több egyetemen oktat óraadó tanárként. Rendszeresen tart előadásokat és tanfolyamokat a tehetség és egyéb eltérő képességek, sajátos viselkedés témakörében. Nemzetközi kutatási projektekben elsősorban a szokásostól eltérő képességű gyermekek és felnőttek megfelelő ellátásának kérdéseivel foglalkozik.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.