Bevásárlás

Hogyan vásároljunk?

Tervezés a hétvégén, vagy amikor van legalább egy felesleges óránk:

  • Nézzük át a kamrát és a konyhát, és nézzük meg, milyen termékeink vannak, illetve hogy azok szavatossága nem járt-e le!
  • Nézzük át a hűtőszekrényt és nézzük meg, milyen termékeink vannak, illetve hogy azok szavatossága nem járt-e le!

tervez.jpg

  1. Tervezzük meg, hogy mire van szükségünk, ami elfogyott.
  2. Készítsünk egy részletes listát.

Rögzítsük a listát egy tollal együtt a hűtőre, így bármikor, amikor kifogyik valami, felvehetjük a listára. Így biztosan azt vesszük meg, amire szükségünk van, nem pedig amihez “kedvünk szottyan” az adott pillanatban.

elfelejt.jpg

Ha véletlenül elfelejtjük magunkkal vinni a listát, még mindig könnyebb így emlékezni, miket írtunk fel, mint hogyha fel sem írtuk.


Költekezés helyett tervezés

Előre tervezzük meg a vásárlást és mérjük fel a költségét, majd vigyünk magunkkal erre a célra készpénzt, ne hitelkártyát! A hitelkártya komoly csábítást jelent, és könnyen megfeledkezünk magunkról.

tobbet.jpg

Lehet online, az interneten át leadni rendeléseket. Jobb, ha nem kell ellenállnunk a csábításnak. Előre megtervezhetjük és ellenőrizhetjük a listánkat, emellett pedig igen kényelmes, és viszonylag gyors megoldás.


Hogyan legyen a bevásárlás?

csabitas.jpg

Érdemes kisebb boltokban vásárolnunk, ahol tudjuk, hol vannak az egyes áruk. A nagy, zsúfolt áruházak eluralkodnak felettünk.

Elküldhetjük valamelyik családtagunkat magunk helyett vásárolni egy előre megtervezett listával. Ez olyan tevékenység, amit mások alkalmasint élveznek, és ők jobban tudják magukat a tervhez tartani, mint én.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.