Hogyan kérjünk segítséget

 

utalok.jpg


Bevezetés

Két tipikus segítségkérési modell valamelyike jellemző: Túlzott függés, illetve túlzott függetlenség.

Túlzott függés esetén mindenhez mások jóváhagyását kérik, és keresnek valakit, aki dönt helyettük. A túlzott függetlenség esetén úgy gondolják, hogy “Ez egyedül az én problémám, és egyedül kell megoldanom.”

Egyik extrém módszer sem hatékony. A megfelelő válasz, ha használunk segítséget, amikor tényleg szükségünk van rá.

Nem mindegy, hogy miként kérünk segítséget. Például egy “Nekem jogom van hozzá” jellegű hozzáállás általában épp az ellenkező hatást éri el.


Ismerjük fel, ha segítségre van szükségünk

Akkor kell segítség, amikor olyasmivel küzdünk, amit már milliószor megesküdtünk, hogy “holnap megcsináljuk”, de ez még mindig nem történt meg, újra és újra elhalasztottuk.

Ilyenek a nyomtatványok kitöltése, a papírok rendszerezése asztalunkon, vagy egy mappa rendezése – ezek a feladatok egyértelműen nagyon fontosak, azonban sokak számára mindegyik rémálom.

 

terhel.jpg


Kitől kérjünk segítséget?

1. Valaki hozzánk közelállóhoz fordulhatunk.

Lehetőleg olyan személytől, akinek elmagyarázhatjuk nehézségeinket, és aki nem fogja azt gondolni, hogy egyszerűen lusták vagyunk és szabadulni akarunk a kötelezettségek alól.

  • Jó, ha olyanvalaki az illető, akinek a magunk módján visszafizethetjük a segítséget, így egy kölcsönös kapcsolat lesz ez. Például: Ha az illető egész héten segít rendben tartani a mappánkat, segítünk rávenni, hogy elmenjen futni, hogy mozogjon kicsit és ne érezze úgy, hogy ellustul. Vagy akár cserébe elmagyarázhatunk neki folyamatokat, táblázatokat, ha neki minden kínai, ami számokkal kapcsolatos.
  • Hasznos, ha több segítségforrás áll a rendelkezésünkre, így el tudjuk osztani a terhet, valamint az egyes emberek erősségei szerint tudunk segítséget kérni.

 

 

idegesit.jpg

Nem jó ötlet minden kérésünkkel közeli családtagokhoz fordolni, vagy mindig ugyanahhoz a személyhez. Különösen kell vigyázni, hogy ne terheljük túl párunkat. Párunk kötelességének érzi, hogy mindenkor mellettünk álljon és segítsen nekünk, de ennek is vannak határai.

2. Fordulhatunk szakemberhez.

Ha hosszú időn át sikertelenül próbáltunk megküzdeni nehézségeinkkel, érdemes felkeresni egy szakembert, akinek épp az a szakterülete.

Egy tapasztalt szakembertől teljesen új nézőpontot nyerhetünk, és hasznos eszközöket is tud ajánlani.

Például segíthet jobban megismerni nehézségeinket és gyengéinket, illetve együtt sokkal hatékonyabb megoldásokat találhatunk problémáinkra, például irataink rendszerezésére.

elfoglalt.jpg


A kérés stílusa

Az emberek meglehetősen érzékenyek arra, miként kérnek tőlük segítséget. A következő szabályok érvényesek a helyes segítségkérésre:

A. Előre gondoljuk át a kérést.

Először magunknak fogalmazzuk meg a kérést, akár írásban is. Fontos, hogy el tudjuk magyarázni a segítségkérésünk mögött álló érveket is, ha kell.

B. Kérésünket fogalmazzuk meg egyszerűen.

Nem kikényszerítve vagy követelőzve, zsarolva kér az ember, de nem is megalázkodóan. Egyenrangú partnerek egyezkedése a legegyszerűbb út.

Például:

“Kérem, küldje el nekem a kérdéseit írásban inkább, és ne szóban mondja el. Hajlamos vagyok elfelejteni dolgokat, könnyen kimennek a fejemből a részletek.”

“Szeretném felvenni az előadást a diktafonomra. Így sokkal jobban meg tudom tanulni majd, és nem vesznek el a fontos információk.”

C. Ne adjuk fel, de ne erőltessük sokáig.

Amennyiben valakinek fenntartásai vannak, adjunk alternatívákat vagy további magyarázattal győzzük meg.

Például:

“Az üzeneteimet rendszeresen megnézem, és akkor sokkal biztosabban megcsinálom, amit kell.”

“Csak a tanulásra használom a felvételt, utána le is törlöm.”

Fontos, hogy köszönjük meg, ha valaki hajlandó segíteni. Egy mosoly és egy köszönet nem kerül szinte semmibe, de világokat mozgathat meg a másik emberben.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.