Külső megjelenés

Mit számít a külső?

A külső megjelenés különösen az első találkozások alkalmával fontos. És rengeteg emberrel találkozunk, akik először látnak. A mások szeméből érkező üzenetek is befolyásolják a lelkünket.

A legfontosabb azonban, hogy olyan legyen a külsőnk, ami magunknak megnyerő. Aminek érezzük magunkat, azok leszünk. Ezért ismert a mondás: “Ruha teszi az embert.”

Nem a drága ruha, hanem a megjelenés a fontos.

reggel.jpg

A tisztálkodás és öltözködés felkészülés a feladatokra. Megerősít, ha érzem, hogy jól nézek ki, az vagyok, akinek látszani akarok. Ezért megéri egy kicsit többet foglalkozni a külső megjelenéssel. Persze önmagában nem elég, és ha túl sokat foglalkozunk a külsővel, a lényeg, a belső fejlődés elmaradhat.


Általános tippek a rendezett és ápolt kinézet fenntartásához

 • Érdemes egy nagy tükröt elhelyezni a bejárati ajtó mellé az utolsó percre hagyott “simításokhoz”.
 • A bejárati ajtó közelében egy kosarat fel lehet akasztani, amiben van fésű, kefe, hajtű, hajgumi, ápolókrém, sminkkészlet, parfüm és dezodor.

 • Rögzíthetünk egy cetlit a tükör sarkába, miszerint: “Ha te jól nézel ki, a napod is jól néz ki …”
 • Hasznos lehet a“vésztartalékt” a kézitáskánkban: egy kis tükör, sminkkészlet, dezodor, egy kis üveg parfüm, szájvíz (csomagoljuk őket egy zacskóba).

jolnezki.jpg


Mindennapi ruházkodási tippek

Tervezzük meg előre a ruházatunkat és kinézetünket Érdemes este, lefekvés előtt megtervezni, mit fogunk viselni, a következő tényezők alapján:

A) Az időjárás előrejelzés

B) Terveink a napra: hivatalos értekezletek, találka barátokkal. Ha változó lesz a napunk, érdemes lehet két váltás ruhát magunkkal vinni. Ha van autónk, érdemes a csomagtartóban egy táskát tartani, amiben van törülköző, egy váltás ing, nedves törlőkendők.


Ruhavásárlás

ruha.jpg

 1. Érdemes előzetes tervezés után ruhát vásárolni.
 2. Mielőtt elmegyünk vásárolni, készítsünk egy listát arról, hogy mit akarunk venni.
 3. Mérjük fel a rendelkezésre álló keretet ehhez a vásárláshoz, és csak annyi pénzt vigyünk magunkkal, amennyit számoltunk rá.

 4. Érdemes magunkkal vinni egy barátunkat, hogy segítsen a döntésben.


Ruhásszekrény

hiaba.jpg

Rendszerezzük ruháinkat és rendezzük el őket a ruhásszekrényben. Irjuk ki a szobaajtóra vagy a ruhásszekrény ajtójára:

cucc.jpg

 1. Semmi szükség arra, hogy minden nap rendezzük a ruhásszekrényt. Beállíthatunk egy emlékeztetőt hetente kétszer egy “találkozóra” a ruhásszekrénnyel, ekkor lehet elhelyezni a tiszta ruhákat a szekrényben, a koszos ruhákat pedig a szennyesben.
 2. Ha van olyan ruhadarabunk, amit már régóta nem vettünk fel – érdemes lehet tőle megszabadulni.

 3. Ha egy ruhánk régi és kirongyolódott, érdemes lehet tőle megszabadulni.

 4. Rendezzük két csoportba ruháinkat minden évszak elején:téli ruhák, és nyári ruhák, és minden olyan ruha, ami nem tartozik egyik csoportba se, felkerülhet a szekrény magasabb polcaira vagy a tárolószobába.
 5. Amikor a polcokon elrendezzük a ruhákat, jó az adott évszakban használtakat típus, illetve felhasználás szerint rendezni. Egy lehetséges felosztás:polcosmacs.jpg
 1. A következő ruhákat a szekrényben vállfákra akasszuk: kabát, dzseki, női ruha, illetve “hivatalos” öltözet.
 2. Érdemes lehet két nagy kosarat tartani a szobában: egy kosár a szennyesnek, egy másik pedig a szekrényből elővett tiszta ruháknak. Nem szerencsés a padlón tartani a ruhákat!
 3. Megkérhetünk egy barátot vagy egy családtagot, hogy rendezze nekünk a ruhásszekrényt. Cserébe ajánljuk fel, hogy segítünk valamiben, amiben jók vagyunk. 


Hajápolás

A legfontosabb a tiszta haj, de a rendezettség is jó benyomást kelt. Sokaknak van fésülhetetlen hajuk. Mindenfelé göndörödik. Ilyenkor marad a tisztaság.

A legegyszerűbb, ha magunk mossuk, és vágjunk a hajunkat. Az utóbbi azonban kockázatos, ezért megéri fodrászra költeni.

Néhány tanács:

 1. Találjunk egy jó fodrászt, és legyünk jóban vele!

 2. Olyan frizurát kérjünk tőle, ami nem igényel sok törődést.

 3. Készítsünk egy fotót a frizuránkról (persze csak akkor, ha meg vagyunk vele elégedve), hogy legközelebb egyszerűen meg tudjuk mutatni a fodrásznak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.